Tudor Chirilă a rămas fără melodiile trupei “Vama veche”

Corina Lesan la 10 December, 2007

Tudor ChirilăAcum mai bine de un an, Tudor Chirilă se despărţea de de trupa “Vama veche”, în urma unor conflicte cu membrii trupei, despre care nici el, nici ceilalţi, nu au dat prea multe amănunte. După separare, Chirilă şi Eugen Caminschi au format o nouă trupă, denumită “Vama”, iar ceilalţi, Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Răzvan Lupu au înfiinţat “Trupa Veche”.

Dar nu doar titulatura vechii formaţii a fost împărţită între foştii membri ai “Vămii vechi”, ci şi drepturile de a interpreta în continuare melodiile din timpul când formau o singură trupă. Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Răzvan Lupu au intentat acţiune în justiţiei prin care aceştia cereau interzicerea interpretării de către Tudor Chirilă a pieselor din repertoriul fostei formaţii.

Astăzi, Tribunalul Municipiului Bucureşti a a admis, în parte, acţiunea intentată de cei trei foşti membri ai trupei Vama Veche şi a decis că Tudor Chirilă şi actualii membri ai formaţiei “Vama” au încălcat drepturile de proprietate intelectuală. Drept urmare, ei au fost obligaţi să plătească celorlalţi trei foşti membri daune în valoare de 15.000 de euro. În plus, decizia instanţei a stabilit ca, pe viitor, Tudor Chirilă să nu mai aibă voie să să interpreteze piesele Vama Veche fără acordul foştilor săi colegi de trupă.

Avocata lui Tudor Chirilă, Mariana Savu, a declarat după anunţarea deciziei Tribunalului Municipal Bucureşti că va ataca la Curtea de Apel Bucureşti respective decizie.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu