Tudor Chiuariu este noul secretar general adjunct al PNL

Corina Lesan la 10 December, 2007

Tudor ChiuariuTudor Chiuariu i-a luat prin surprindere chiar pe proprii săi colegi de partid atunci când a decis să-şi dea demisia, mulţi dintre ei aflând de la televizor vestea părăsirii echipei guvernamentale de către ministrul justiţiei. Unii dintre PNL-işti s-au arătat chiar dezamăgiţi că acesta n-a rămas să lupte cu preşedintele Traian Băsescu, care-I ceruse demisia.Colegii din guvernul Tăriceanu consideră că gestul lui Chiuariu nu va face decât să fie un precedent, Traian Băsescu având drum liber spre a proceda la fel şi cu alţi membri ai Cabinetului. Ludovic Orban, vicepreşedintele PNL dezaprobă demisia considerând că nu sunt motive întemeiate: „Chiuariu nu are absolut niciun motiv să demisioneze. Este un membru integru al Guvernului, care şi-a făcut datoria…Cred că primul care trebuie să demisioneze este Traian Băsescu. Faptul că şi-a atribuit ilegal o casă – este vorba de imobilul din Mihăileanu – este un fapt dovedit. Cred că motivul real al demisiei lui Chiuariu este acela de a nu pune în umbră România din cauza unor percepţii eronate că nu se face reformă”.

Se pare că Tudor Chiuariu a luat decizia de a demisiona în urma unei discuţii ce a avut loc doar între el şi primul ministru Călin Popescu-Tăriceanu, dar că atunci când “această înscenare ridicolă va lua sfârşit” se va întoarce pentru a continua reforma în justiţie. Până atunci şi, poate, în semn de “consolare”, Tudor Chiuariu a fost numit secretar general adjunct al PNL – responsabil cu problemele juridice şi monitorizarea reformei în Justiţie.

Numele vehiculate pentru a-l înlocui pe Chiuariu sunt Norica Nicolai, Renate Weber, Victor Alistar. Până atunci, interimatul va fi asigurat cel mai probabil de către Teodor Meleşcanu, ministrul Apărării. Asta dacă nu se va ajunge în câteva zile la un acord în PNL în ceea ce priveşte persoana cea mai potrivită această funcţie, existând două grupări: una care susţine un viitor ministru pe criterii politice, alta care doreşte un profesionist din sistemului judiciar, neangranat neapărat politic.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu