Albanezii au făcut blat cu România?

Corina Lesan la 08 December, 2007

Albanezii au făcut blat cu România?Ylli Pango,Ministrul Sporturilor, Culturii şi Tineretului din Albania, a trimis zilele trecute o scrisoare la UEFA, în care îl acuza de corupţie pe preşedintele Federaţiei Albaneze de Fotbal, Armado Duka, care ar fi vândut pe bani buni două meciuri din preliminariile Euro 2008: cu Belarus şi cu România. “Problemele serioase nu sunt doar în cazul «vânzării» ultimelor două meciuri din preliminariile Euro 2008. Anchetele preliminare arată că rezultatele meciurilor din campionatul naţional, cupe şi calificările pentru meciurile internaţionale sunt trucate”, a declarat Ylli Pango.

Pango nu exclude nici posibilitatea să existe o legatură cu grupuri suspecte, implicate în pariuri, care câştigă milioane de euro în urma influenţării jucătorilor şi antrenorilor. “Cum vă explicaţi că echipa naţională, care a jucat foarte bine cu Olanda şi Slovenia, care a învins Bulgaria, a fost zdrobita de România şi Belarus?” a mai spus Ylli Pango.

Nu doar ministrul albanez, ci şi primul ministru, Sali Breisha, a declarat că fotbalul albanez este influenţat de grupuri mafiote, iar echipa naţională a trucat respectivele două partide. Câţiva preşedinţi de club au fost acuzaţi de mai multe ori de fals şi corupţie, iar patru dintre ei chiar au fost ucişi de grupări mafiote, nici până acum neaflându-se adevăratele motive ale asasinatelor. “Responsabilii trebuie să fie pedepsiţi sever. Mai bine suntem excluşi din competiţiile internaţionale decât să ne pierdem demnitatea”, a declarat Sali Breisha.

UEFA a anunţat că analizează scrisoarea ministrului albanez şi va efectua o anchetă. Oficialii forului sportiv se declară însă circumspecţi în acest caz deoarece nu se prezintă nicio dovada care să permită concluzia că meciurile au fost truncate, dar şi pentru că între Federaţia Albaneza de Fotbal şi guvern există un conflict care durează de mult timp şi care poate conduce la acuze nefondate.

Ylli Pango continuă să susţină veridicitatea declaraţiilor sale. “Pentru a fi transparenţi, am cerut UEFA să trimita experţii săi şi noi le vom pune la dispoziţie documentele necesare, pe care nu le facem publice acum deoarece ancheta este în curs”, a mai spus Pango.

În acest timp, oficialii români au respins orice acuzaţie cu privire la meciul cu echipa Albaniei, considerând, ca şi UEFA, că totul stă în conflictul dintre autorităţile albaneze şi oficialii din fotbalul.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu