Medicamente noi în anul 2008

Corina Lesan la 08 December, 2007

Medicamente noi în anul 2008Specialiştii pregătesc o serie de medicamente noi, aflate acum ori în faza de cercetare, ori în cea de primire a aprobărilor necesare, de aceea unele nu au încă nume, ci doar un cod numeric. Cu toatele sunt aşteptate de cei care suferă de ateroscleroză, boli de inimă sau cancer.

Alfimeprase este un medicament derivat din venin de şarpe. El este folosit în tratarea cheagurilor de sînge de la picioare, dar şi a atacurilor vasculare cerebrale sau a bolilor de inimă. Se preconizează ca acest medicament să apară în cursul anului viitor.

Acapodene va fi extrem de util în prevenirea cancerului de prostată. Până acum, studiile au demonstrat că acest medicament va reduce cu 48% riscul de transformare a celulelor premaligne în cancer de prostată.

480848, aflat încă în faza de cercetare, va fi util pentru prevenirea aterosclerozei şi atacului de cord, prin blocarea enzimei fosfolipază A2 care reprezintă un factor major de risc pentru aceste boli. Este posibil ca acest medicament să apară spre sfârşitul anului viitor.

PPAR (alpha agonist) este destinat pentru a scade nivelul trigliceridelor, creşterea nivelului colesterolului bun cu pînă la 20% şi, în plus, micşorează presiunea sîngelui.

DG031 a fost, iniţial, gândit ca un medicament destinat doar astmului, dar, pe parcursul cercetărilor, a fost constatată utilitatea sa şi în cazul inflamării arterelor şi al atacurior de inimă. Varianta finală a lui DG031 se află în faza primirii aprobărilor pentru a fi comercializat.

ETC-216 este un medicament injectabil, care conduce la creşterea colesterolului bun. De asemenea, un alt efect al lui ETC-216 este reducere substanţială a plăcilor arteriale formate din cauza colesterolului. Cercetările se afla în stare medie, aşa că apariţia medicamentului nu va avea loc anul viitor.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu