Campionatul Mondial de Handbal feminin a început

Corina Lesan la 02 December, 2007

Campionatul Mondial de Handbal feminin a începutCampionatul Mondial de Handbal feminin se va desfăşura între 2-16 decembrie, la Toulon, în Franţa. Primul meci al echipei României va fi cel cu China, iar TVR2 va transmite în exclusivitate, în direct după următorul program: duminică, 2 decembrie – ora 17.55 România – China; luni, 3 decembrie – ora19.30 România – Tunisia; marţi, 4 decembrie, 21.30: România – Polonia.

Ţara noastră deţine titlul de vicecampioană, aşa că există toate şansele nu doar să-şi păstreze titlul, dar şi să revină în ţară cu medalia de aur. Înainte de plecare, handbalistele românce, antrenate de Gheorghe Tadici, s-au aflat câteva zile în zona Branului. Antrenorul a declarat că este mulţumit de atmosfera din lot înainte de campionat.

Valentina Elisei, una dintre jucătoarele de bază ale echipei, va lipsi din lotul de la CM deoarece ea a fost diagnosticată cu fractură de stres pe tibie şi peroneu la piciorul stîng, acesta fiindu-i imobilizat în gips săptămîna trecută. „Am dorit din tot sufletul să joc în Franţa însă nu a fost să fie. Durerile nu îmi dau pace de vreo patru luni. În urmă cu o lună am încercat să revin în sală, dar nu am reuşit, totul culminând săptămâna trecută, cînd am fost nevoită să apelez la gips. Sper că după această perioadă totul va fi bine. Am să văd mondialele la televizor. Cu emoţii, bineînţeles. Dar sînt convinsă că fetele or să facă treaba bună şi or să se întoarcă acasă victorioase cu o medalie “, a declarat Valentina Elisei. Ea va reveni în circuitul competiţional abia la începutul anului 2008, după o perioadă de refacere de după scoaterea gipsului.

Obiectivul la acest campionat este clasarea pe un loc între primele patru, ceea ce ar permite chiar găzduirea unui turneu preolimpic, în luna martie, dar principalul obiectiv de perspectivă este calificarea la Jocurile Olimpice.

Lotul feminin prezent la Toulon este alcătuit din Luminiţa Huţupan, Tereza Tamaş, Talida Tolnai, Ramona Maier, Adriana Nechita, Camelia Balint, Ionela Gîlca, Florina Bîrsan, Raluca Ivan, Narcisa Lecuoanu, Clara Vădineanu, Adina Meiroşu, Cristina Neagu, Valeria Beşe, Steluţa Luca, Aurelia Brădeanu. Simona Gogîrlă şi Roxana Bodîrlău lipsesc pentru că antrenorul consideră că nu sunt în formă, ele fiind trimise la echipa lor de club, imediat după meciurile din Trofeul Carpaţi.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu