Cât ne-a costat Elodia până acum

Corina Lesan la 02 December, 2007

Cât ne-a costat Elodia până acumMinisterul Internelor şi Reformei Admi­nistrative (MIRA) a raportat suma oficială alocată până acum pentru cele 80 de zile de anchetă a dispariţiei Elodiei Ghinescu: aproape un miliard de lei vechi. Suma neoficială, care cuprinde şi cazarea anchetatorilor delegaţi, diurna pe zi a procurorilor, costul investigaţiilor efectuate de specialiştii în telecomunicaţii de la SRI cu ajutorul releelor operatorilor de telefonie mobilă) este mai mare: aproxiamtiv 3 miliarde de lei vechi.

Cercetările au presupus o expertiză a comportamentului simulate, două constatări tehnico-ştiinţifice, examinarea a 64 de probe pentru identificarea judiciară a amprentelor papilare, cinci expertize de genetică judiciară în care au fost examinate 27 de probe, o expertiză IT aflată în desfăşurare.

Foarte mulţi bani au costat substanţele folosite la expertizele genetice judiciare: 77.000 lei noi. Trei ofiţeri specialişti au fost delegaţi în misiune la Braşov, de la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Deplasarea lor a fost făcută cu autoturismul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, iar diurna pe zi a fost de 13 lei pentru fiecare ofiţer (misiunea a durat 45 de zile). Scafandrii la care s-a apelat în activităţile de căutare nu au fost plătiţi, deoarece ţin de Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie „ACVILA” al MIRA, iar pentru activitatea lor primesc lunar un salariu.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov a fost solicitată şi ea de către Parchetul General pentru a a executa diverse misiuni, 18 la număr până acum, la fiecare dintre ele participând în medie 30 jandarmi şi 2 câini de serviciu pe misiune. Pentru că ele nu au depăşit durata de timp prevăzută de normele interne, nu au fost acordate diurne de deplasare. Consumul de carburant necesar pentru cei 2.300 kilometri parcurşi în deplasări a fost de 680 litri (motorină şi benzină), în valoare de 2.270 lei.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu