Reforma Ligii Campionilor se decide astăzi

Corina Lesan la 30 November, 2007

Reforma Ligii Campionilor se decide astăziComitetul Executiv al UEFA se va prununţa cu privire la planul de reformă a Ligii Campionilor, prezentat de Michel Platini, preşedintele UEFA. Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, face parte din Comitetul Executiv şi va participa şi el la şedinţa ce va avea loc azi, în oraşul elveţian Lucerna.

În planul său de reformare a ligii, Michel Platini a făcut diverse propuneri, printer care cea privind pe cele 16 câştigătoare ale Cupelor în cele mai bine clasate ţări la nivel European. Acestea ar urma să se înfrunte într-o fază preliminară pentru patru locuri în grupele Ligii Campionilor. Aceasta ar însemna ca locul trei în campionat să nu mai reprezinte obligatoriu participarea în turul preliminar al Ligii Campionilor (de exemplu, Olympique Lyon şi Olympique Marseille care anul acesta au fost pe primele două locuri, s-ar fi calificat direct în faza grupelor, dar cea de pe locul trei, Toulouse, nu ar mai fi jucat în primul tur preliminar, ci ar fi evoluat Sochaux, câştigătoarea Cupei Franţei).

Proiectul de reformă al lui Michel Platini a stârnit multe controverse în cluburile din G14. Reprezentanţii ligilor europene s-au declarat deja, la 21 septembrie, unanim împotriva participării în Liga Campionilor a echipelor care câştigă Cupele, deoarece asta ar fi în detrimentul echipelor bine clasate în campionatele naţionale. Aşa că vineri, este previzilă o posibilă renunţare la ideea de legare a cupele naţionale de Liga Campionilor.

Alte modificări ale lui Michel Platini ar putea fi totuşi adoptate. Este vorba despre cele care fac o deschidere a Ligii către ţările mici şi mijlocii, cum ar fi intrarea directă în faza grupelor Ligii Campionilor a 22 de echipe din ţările clasate pe locurile 1-12 în ierarhia UEFA (în loc de 16 echipe câte sunt în sistemul actual).

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu