Zenga a plecat de la Dinamo

Corina Lesan la 26 November, 2007

Walter ZengaEchipa de fotbal Dinamo a rămas, pentru a doua oară în decurs de două luni şi jumatate, din nou fără antrenor. Dupa înfrângerea din derbyul cu Rapid, acţionarii clubului Dinamo declarau că postul antrenorului Walter Zenga este “solid” şi că în iarna va avea loc evaluarea situaţiei. Walter Zenga a plecat dupa meciul respectiv în Italia, vizita fiind programata dinainte, iar directorul Cristi Borcea afirma că “nu sunt probleme deosebite” şi că italianul se va întoarce miercuri la echipă.

Tehnicianul italian a preferat însă să demisioneze. Despre şedinţa de sâmbătă noapte cu acţionarii clubului dinamovist, Zenga a declarat: “În timpul reuniunii susţinute în prezenta conducătorilor, au fost expuse, apoi analizate, toate problemele şi s-au propus diferite soluţii. A fost o tentativă de a continua împreună, cu un program moderat pentru viitor. Iniţial ne înţelesesem, dar ne-am gândit mai bine şi am decis să ne desparţim. Sunt sigur că revigorarea va fi încercată cu un antrenor care are un trecut la Dinamo: doar aşa se poate regăsi unitatea între echipă, şefi şi suporteri”.

Walter Zenga a preluat Dinamo într-un moment complicat, după ce Mircea Rednic demisionase. În perioada scurtă în care a fost antrenor la Dinamo, Zenga a înregistrat în campionat 5 victorii, 4 egaluri şi o înfrângere, dar a ratat calificarea în grupele Cupei UEFA.

„Îmi pare rău că nu am reuşit să fac performanţă la Dinamo. Mi-am dorit enorm să am rezultate, am crezut în obiectivele clubului, dar nu am reuşit. Se întâmplă peste tot în lume, asta este viaţa antrenorilor. Sunt dezamăgit după ultimele rezultate şi, pentru viitorul lui Dinamo, este normal să ne privim în ochi, să ne strângem mâinile şi să ne despărţim! Le mulţumesc tuturor dinamoviştilor, de la fani până la magazionerul clubului“, a declarat Zenga după demisie.

Cornel Ţălnar este cel care va prelua, ca interimar, locul antrenorului italian. „Am acceptat propunerea de a trece la prima echipă. Am discutat în principiu cu Cristi Borcea, eu sunt angajatul lui Dinamo şi mi-am terminat misiunea la formaţia secundă. Am plecat de la Alba Iulia acum, diseară discut cu şefii, iar de mâine dăm drumul la muncă! Să vedem ce vom face în aceste ultime patru meciuri oficiale şi apoi se va cunoaşte viitorul echipei din iarnă“, a declarat CornelŢălnar.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu