Softuri educaţionale INTUITEX pentru învăţământul primar

Corina Lesan la 26 November, 2007

Softuri educaţionale INTUITEX pentru învăţământul primarCompania Softwin a lansat prin INTUITEXT – divizia sa de software educaţional două produse educaţionale pentru elevii de clasa a IV-a: „Fracţii cu peripeţii”, vol. I – “Misiunea Ploaia” si „Geografia României clasa a IV-a”m care continuă seria celor 16 titluri pentru gimnaziu şi liceu, lansate începând cu 2003.

„Fracţii cu peripeţii” este un instrument de învăţare pe calculator eficient în procesul de predare – învăţare la clasa a IV-am prin exemple practice, animaţii, joculeţe interactive, glosar de termeni matematici şi materiale suplimentare pentru predare. Animaţiile din produs ajută elevii să înteleagă aplicabilitatea noţiunilor matematice. De asemenea, uşureaza predarea şi evaluarea elevilor, putând fi uitlizat în clasă cu un videoproiector sau chiar cu o tablă interactivă.

„Geografia României clasa a IV-a”, al doilea produs INTUITEX pentru învăţământul primar conţine date necesare elevilor pentru a descoperi geografia ţării într-o manieră interactivă şi nu pentru a le reţinere mecanic. Cele peste 20 de hărţi din softul educaţional se pot suprapune, elevii descoperind relieful, apele, vegetaţia, animalele sălbatice, locuitorii şi asezările omenesti, resursele naturale, activitaţile economice şi organizarea administrativa. Există şi un glosar de termeni geografici, o secţiune „Ştiaţi că…”, teste/exerciţii de evaluare pentru recapitularea şi fixarea materiei, dar şi pentru autoevaluarea cunoştinţelor.

INTUITEXT, divizia de soluţii de eLearning a grupului Softwin, este lider pe piaţa românească de software educaţional, dar şi singura companie din afara Marii Britanii care a fost acceptată la proiectul gigant BBC de creare de software educaţional inovativ. Tehnologia INTUITEXT a primit titlul mondial în e-learning la la World Summit Award 2007. Noile produse adresate învăţământului primar sunt rezultatul colaborării unei echipe de peste 30 de specialişti INTUITEXT cu învăţători, profesori, specialişti în pedagogie şi psihologie. Produsele pot fi găsite pe http://www.intuitext.ro.

1 Comment so far

  1. perseadrian October 12th, 2010 4:04
     

    Interesanta initiativa. Daca aceste programe au un fisier PAD sa le trimiteti pe site-ul Programe Gratuite

Lasa un comentariu