LA Antena 1 – meciurile echipei naţionale

Corina Lesan la 24 November, 2007

LA Antena 1 - meciurile echipei naţionaleVineri, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, prin vocea lui Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, numele televiziunii care a câştigatat drepturile de televizare în anul 2008 a echipei naţionale – pachetul A, transmisiuni directe. Câştigătoarea este Antena 1, care a oferit cea mai mare sumă – 2,6 milioane de euro pe doi ani.

Este pentru prima dată când în ţara noastră un post privat transmite meciurile oficiale ale echipei naţionale de fotbal a României (până acum, ele au fost transmise doar de televiziunea publică (TVR1) care a fost principalului contracandidat al Antenei 1, oferind 2,4 milioane de euro). Până în acest an, postul naţional public de televiziune (TVR1) plătise o sumă de aproximativ 800.000 de euro pentru a transmite jocurile primei reprezentative. TVR primeşte acum o nouă lovitură: ratează meciurile echipei naţionale de fotbal, care asigură cel mai înalt rating de audienţă, după ce, în februarie, a pierdut poziţiile 1 şi 4 din meciurile Ligii 1.

Antena 1 a achiziţionat dreptul de a transmite toate meciurile pe care echipa naţională le va disputa în anii 2008 şi 2009, cu excepţia Campionatului European al cărui turneu final urmează să fie transmis de TVR1, conform unui contract încheiat în urmă cu mai mult timp. Au mai depus oferte pentru achiziţionarea drepturilor de televizare posturile Pro TV (1,5 milioane euro), TVR (2,4 milioane euro), Kanal D şi Telesport (ultimele două au înaintat o ofertă comună de 2,25 milioane).

Pachetul B, ce cuprinde transmiterea înregistrărilor meciurilor oficiale ale echipei naţionale de seniori, ale reprezentativei de tineret şi ale selecţionatei sub 18 ani, a fost câştigat de TVR.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu