DeCodeMe – serviciu online de cunoaştere a ADN-ului personal

Corina Lesan la 21 November, 2007

DeCodeMeDeCode Genetics a lansat recent primul serviciu online din lume care permite o privire aprofundată asupra DNA-ului personal al fiecăruia. Acest nou serviciu se numeşte „DeCodeMe” şi prin intermediul lui oricine poate afla care sunt variantele posibile de asocieri genetice cu anumite boli la care sunt predispuşi, precum şi bolile pe care le-au moştenit.

Testele DNA sunt disponibile de câţiva ani, dar ele luau în calcul doar câteva gene. „DeCodeMe” testeaza mai mult de un milion de variante genetice. De asemenea, costurile nu sunt mai mari ca în cazul testelor de până acum: 985 de dolari. Ocine doreşte poate trimite o mostră de sânge pentru laboratoarele DeCode. După câteva săptămâni respectivii clienţi vor putea naviga pe un site Web la care vor avea acces prin intermediul unei parole. Acolo vor putea afla toate informaţiile personale pe care doresc să le afle în urma analizelor ADN.

Kari Stefansson, director executiv la DeCode şi fondator al companiei, a declarat despre acest nou serviciu: „Vom include toate bolile comune, cum ar fi Alzheimer. Dacă un adult alege să afle despre riscul de a se îmbolnăvi de Alzheimer, este alegerea sa, dar nimeni nu îl va obliga să se uite la aceste informaţii despre o anumită boală.”

DeCodeMeDeCode Genetics este una dintre companiile de prestigiu din domeniul geneticii. Ea deţine un record în descoperirea de gene care stau la baza unor boli, iar prin acest serviciu toată experienţa companiei este oferită oricui doreşte să ştie mai multe despre ADN-ul propriu. „DeCodeMe” este disponibil în Europa şi America de Nord. Puteţi accesa acest serviciu intrând pe http://www.decodeme.com.

23andMe din California şi Navigenics, două companii din acelaşi domeniu cu DeCode Genetics, sunt şi ele pe cale de a oferi servicii similare.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu