Arhitectura nu are limite

Corina Lesan la 21 November, 2007

Mintea şi mâna omului au creat lucruri la vederea cărora am exclama, ca badea Gheorghe când a văzut prima oară un tren, „Aşa ceva, nu există!!!!!!”. Iată câteva clădiri care nu sunt doar un „haut – couture” al arhitecţilor şi constructorilor: în ele se trăieşte şi se lucrează ca în orice clădire clasică.

Casa care danseaza“Casa care dansează” – se află la Praga. A fost proiectată de un architect canadian, împreună cu unnul ceh. Construcţia ei a durat doi ani şi a fost inaugurată în 1996. Se pare că a fost inspirată din dansul lui Fred Astaire, dând senzaţia de unduire, dar este perfect gândită pentru a se locui în ea.

Clădirea robot„Clădirea robot” – nu este altceva decât sediul Băncii Asia din Bankonk (Thailanda). A fost inaugurată în 1985, imaginea sa de robot fiind o dorinţă a bancherilor care au vrut să exprime astfel modernizarea sistemului bancar în era computerelor.

Clădirea Ripley“Clădirea Ripley” – deşi pare o dovadă a vreunui cutremur, ea este sigură pentru locuire. A fost gândită de fondatorul ziarelor „Ripley’s Believe it or not”, care a lăsat prin testament dorinţa sa de a fi construită o clădire în acest stil care să amintească de marele cutremur (8 grade pe scara Richter) întâmplat în 1812.

Casa 135 de grade“Casa 135 de grade” – numele ei vine de la înclinaţia pe care o are cu solul (de altfel, nu are un nume oficial). Nu este sediul vreunei instituţii, ci, pur şi simplu, este o clădire de locuinţe. Unde altundeva, decât în Japonia.

Clădirea pe piloni„Clădirea pe piloni Astra” era sediul fabricii de bere Astra, din oraşul german Hamburg. Etajele ei puteau urca sau coborî în jurul unui ax central. Construcţia nu mai există acum: a fost cumpărată la un moment dat de o fabrică de răcoritoare, iar acum, pe locul ei, este parcarea respectivei companii.

Wonderworks“Wonderworks” sau, dacă o priviţi cu atenţie, „Casa cu fundu-n sus” se află în SUA (Florida) şi atrage mii de turişti în fiecare an. În ea îşi au sediu peste o sută de locuri de joacă interactive.

Casa strâmbată„Casa strâmbată” nu e o iluzie optică, ci o clădire componentă a unui shopping center din Sopot (Polonia). A fost construită de arhitectul polonez Szotynscy Zaleski şi inaugurată în anul 2004.

Hotelul Sofitel-TokioHotelul Sofitel – este inspirat din templele tradiţionale ale Japoniei. Se afă în Tokio şi are preţuri pe măsura unui superconfort în cele 72 de camere, 11 apartamente, 3 etaje pentru nefumători si 5 săli de conferinţă cu aparatură high-tech.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu