Tenismenul Alessio di Mauro – suspendat din cauza pariurilor

Corina Lesan la 12 November, 2007

Alessio di MauroPariurile sportive sunt o „joacă” periculoasă nu numai pentru noi, cei care nu practicăm niciun sport, ci şi pentru sportivii de seamă. Cazul tenismenului italian Alessio di Mauro – locul 124 în lume – este elocvent. Acesta a apelat la o casă de pariuri on-line, efectuând nu mai puţin de 120 de pariuri. Cu toate că niciunul dintre pariuri nu era pe meciurile în care juca el, Asociaţia de Tenis Profesionist (ATP) a decis ca italianul să fie  suspendat din activitatea sportivă timp de nouă luni.

Dacă ar fi pariat chiar pe meciurile în care juca şi el, pedeapsa ar fi fost şi mai mare. Oricum, pe lângă suspendare, Mauro a primit şi o amendă de 60.000 de dolari. Când s-a aflat despre decizia ATP, antrenorul tenismenului Italian a afirmat că ştia despre Mauro că era un înrăit parior, dar că niciodată nu pariase pe meciurile lui, nici pe cele din turneurile în care juca. “Nu a ştiut că nu are voie să parieze pe meciurile de tenis şi, prosteşte, a pariat. Dar niciodată pe meciurile lui sau pe meciuri de la turneele la care juca. El era un mare pasionat de pariuri, dar paria mai mult pe fotbal şi sume mici, de 10-15 euro, la fel cum fac mulţi colegi de-ai lui” a spus antrenorul sportivului italian.

Tenismanul italian nu a vrut să dea nicio declaraţie despre această pedeapsă, dar managerul său consideră că este o pedeapsă exagerată. “Alessio este foarte dezamăgit. Suspendarea este foarte dură pentru ceea ce a făcut. Alessio a pariat, ei au spus că este ilegal şi l-au suspendat nouă luni, dar sunt jucători suspendaţi doar şase luni pentru că s-au dopat. Şi nu este normal” a declarat managerul lui Alessio di Mauro.

Preşedintele ATP, Etienne de Villiers, a susţinut aplicarea pedepsei, avertizând că tenisul profesionist trebuie să se ţină deoparte de astfel de practici: ”Această decizie subliniază politica noastră în privinţa pariurilor. Dacă nu avem un sport cu integritate, atunci nu am avem sport deloc”.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu