Halterofil român depistat pozitiv la testele antidoping

Corina Lesan la 09 November, 2007

Valeriu Calancea

Valeriu Calancea a s-a clasat pe locul patru la categoria 85 kilograme la Campionatele Mondiale de Haltere din Thailanda, desfăşurate în luna septembrie. Din păcate, rezultatele controlului antidoping efectuate atunci, sportivul român a fost depistat pozitiv, respectiv la proba A.

În urmă cu câteva zile, Valeriu Calancea a fost informat despre acest rezultat, dar el se declară nevinovat. Îl susţine şi secretarul general al Federaţiei Române de Haltere, Gheorghe Diaconu, care a declarat că încă nu exista nicio informaţie oficială: “De obicei, în astfel de cazuri, federaţia naţională este prima informată. Noi nu am primit nicio informaţie în acest sens”.

Attila Adamfi, directorul de competiţii al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), a declarat că până la încheierea procedurilor, nu poate oferi vreo informaţie: “Chiar dacă aş şti ceva de Valeriu Calancea, nu aş avea voie să spun. Nu ştiu dacă proba A a fost pozitivă. Pot doar să vă spun ca, în acest moment, federaţiile vizate au fost informate despre cazurile de dopaj, iar în cel mult două săptămâni trebuie sa anunţe dacă vor să se analizeze şi probele B”.

Nici Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) nu a primit informaţii oficiale despre cazul de dopaj al lui Valeriu Calancea. Ioan Dobrescu, secretarul general COSR a declarat: “Noi nu vom fi informaţi decât după ce totul va deveni oficial. Până atunci, corespondenţa se poartă între forul internaţional şi Federaţia Română de Haltere”.

Halterofilul Valeriu Calancea s-a născut la Chişinau, are 27 de ani şi a devenit campion mondial pentru România în anul 2003. În acest an, la Campionate Europene de Haltere, desfăşurate la Strasbourg, a câştigat două medalii de aur şi una de bronz.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu