3 boxeri români – hoţi în Chicago

Corina Lesan la 30 October, 2007

Bogdan Dinu, Ronald Gavril şi Iulian Stan, au fost surprinşi încercând să fure dintr-un magazin. Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) anunţă chiar pe site-ul său oficial. “AIBA a primit informaţii potrivit cărora trei pugilişti români, care erau acreditaţi la CM, au încălcat Codul de Etică al AIBA în timpul şederii lor în Chicago. Un raport al poliţiei arată că Marius Bogdan Dinu, de 21 de ani, Ronald Gavril, de 21 de ani, şi Gabriel Iulian Stan, de 20 de ani, au fost prinşi furând din magazinul Nordstrom din Chicago, vineri seară, în 26 octombrie 2007. AIBA consideră acest tip de conduită total inacceptabil şi i-a trimis pe toţi cei trei sportivi şi pe şeful delegaţiei echipei României acasă, duminică.”

Cei trei pugilişti români au fost excluşi de la Campionatele Mondiale de box de la Chicago ca urmare a a acestui neplăcut incident, ba chiar mai mult, ei şi şeful delegaţiei române au primit o interdicţie pe viaţă din partea AIBA. Excluderea boxerilor românilor este, în viziunea lui Ching-Kuo Wu, preşedinte al AIBA, o dovadă că forul internaţional pe care îl conduce nu acceptă comportamentul necorespunzător nici în ring, dar nici în afara ringului. Ching-Kuo Wu a mai declarat despre acest incident în care au fost implicaţi boxeri participanţi la CM : “Acest incident murdăreşte imaginea şi reputaţia AIBA şi boxul, pe toate celelalte federaţii şi pe ceilalţi sportivi care concurează la Cupa Mondială. Măsurile luate de AIBA arată toleranţa zero în privinţa comportamentului necorespunzător în interiorul şi în afara ringului şi îşi propun să amintească echipelor că toţi şefii delegaţiilor sunt responsabili pentru acţiunile sportivilor lor în timpul turneului”.

Lui Rudel Obreja, Preşedintele Federaţiei Române de Box, nu i-a mai rămas altceva de făcut decât să ceară scuze pentru acest incident de la AIBA, de la Comitetul de Organizare a CM şi de la toţi sportivii participanţi la CM. Pe de altă parte, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a oprit temporar finanţările către aceşti boxeri şi urmează să propună excluderea pe viaţă din lotul olimpic a celor trei pugilişti-hoţi: Bogdan Dinu, Ronald Gavril şi Iulian Stan.

Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR a declarat în legătură cu acest caz: “Situaţia face parte din peisajul straniu pe care ni-l oferă sportul zilele acestea. Trebuie să luăm măsuri dure, radicale, pentru că efectiv nu se mai poate. Importante sunt şi medaliile, dar mai important este modul în care ne prezentăm ca naţiune europeană. Vrem să fim europeni, cerem drepturi, dar ne comportăm absolut lamentabil”.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu