Steaua are un nou antrenor principal: Marius Lăcătuş

Corina Lesan la 29 October, 2007

După Gheorghe Hagi, care a părăsit postul de antrenor la Steaua, vine un fost coleg de echipă pe vremuri al acestuia: Marius Lăcătuş. Acesta a declarat ieri că a fi antrenor al Stelei a fost dintotdeauna o dorinţă a sa, ştiut fiind că aproape întreaga sa carieră de fotbalist s-a construit la Steaua: “Mi-am dorit dintotdeauna să antrenez Steaua, echipa care a însemnat şi înseamnă totul pentru mine. Mă bucur pentru faptul că mi s-a oferit această ocazie şi sper ca, împreună cu echipa şi staff-ul tehnic, să readucem Steaua acolo unde îi este locul, în fruntea clasamentului”.

Azi, Marius Lăcătuş va fi prezentat oficial, într-o conferinţă de presă, urmând ca, tot în această zi, să conducă şi primul antrenament la Steaua. Antrenorii secunzi sunt italianul Massimo Pedrazzini, care a asigurat interimatul ca principal după demisia lui Hagi, şi Mihai Teja. Cel care se va ocupa de pregătirea portarilor este Andrei Speriatu. Contractul va fi semnat azi. Se pare că Marius Lăcătuş va primi 200.000 de euro pe an, iar dacă roş-albaştrii vor câştiga campionatul, ajungând astfel pentru a treia oară consecutiv în Liga Campionilor, Lăcătuş va primi încă 200.000 de euro. Despre aducerea lui la Steaua, Gigi Becali a declarat: „Aşa cum i-am dat o şansă lui Hagi, tot aşa i-am dat şi lui Lăcătuş, pentru că merită. Ce alt antrenor în afară de Lăcătuş puteam să aduc? Dacă nu credeam în redresarea echipei prin aducerea lui Lăcătuş, nu-l aduceam“ a comentat Becali.

Cariera lui Marius Lăcătuş a început la FCM Braşov, în 1977, de unde a fost achiziţionat de Steaua în 1983. În perioada 1990-1993 a fost legitimat în Italia, la Fiorentina şi în Spania, la Real Oviedo. din 1994 s-a reintors la Steaua, unde a fost şi căpitan de echipă. El este unul dintre jucătorii cu cele mai multe trofee câştigate în România (10 titluri de campion al României şi şapte Cupe ale României). a făcut parte din echipa Steaei atunci când aceasta a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987.

A debutat ca antrenor la FC Naţional, antrenând mai apoi formaţiile Oţelul Galaţi, FC Braşov, Inter Gaz Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi UTA Arad.

La început de drum cu Steaua, Marius Lăcătuş face un apel către suporterii echipei: “Am încredere în suporterii adevăraţi ai Stelei, le mulţumesc pentru sprijinul acordat dintotdeauna şi pentru că şi-au dorit ca eu să ajung aici. Îi rog să ne susţină cu toată puterea şi de acum încolo, fiindcă avem nevoie de ei”.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu